Dutch Lake, helder en rokerig

We blijven hier een aantal dagen en vooraf was ik bang dat we ons misschien niet zouden vermaken zonder bergen. Niets is minder waar. Nu helpt het natuurlijk enorm dat het (veel te ) mooi weer is en de plek van onze blokhut op de camping briljant is.

We hadden geen ontbijt meer, maar het restaurant ‘The painted turtle’ van de camping dat hier 10 meter vandaan zit, gaat al om 8.00u open, dus dat is geen probleem.

We wilden een dag rustig aan doen, dus namen we, na de boodschappen lekker weer een duik.

s’ Middags huurden we een kano (het is vast officieel een kajak, bedenk ik me nu). We peddelden het hele meer rond en het grote eiland dat er in bleek te liggen.

Vandaag hebben we Wells Grey park verkend. Het staat bekend om de watervallen en terecht. Helaas zijn uit voorzorgsmaatregel alle wandelpaden gesloten en mag je alleen van de parkeerplaats naar de bezienswaardigheid lopen. Niet helemaal waar we voor kwamen, maar gelukkig is niet het hele park dicht. Het heeft maar 1 toegangsweg, dus dat had ook nog gekund.

Het was erg heet vandaag en de rook, van bosbranden (veel) verder bleef enorm in het dal hangen. Van helder uitzicht gingen we naar ‘mistig’ vandaag.

We zijn eerst naar het eind van het park gereden, naar Clearwater Lake, waar je evt. een kano kan huren. Wij aten er echter taart. šŸ˜‰

Daarna zijn we het dal langzaam afgezakt en bij grote bezienswaardigheden gestopt. Clearwater Lake ligt op zo’n 1,5/2 uur rijden, dus het langste stuk hadden we gehad. Onze eerstvolgende stop was Sitcta Falls, waarvoor we een kleine 20 minuten door het bos moesten lopen. Een aardig opwarmertje.

Daarna was het al weer tijd voor lunch en besloten we door te rijden naar een plek waar zalmen (precies rond deze tijd van het jaar) proberen tegen een veel te sterke waterval op te springen. Het kostte wat geduld, maar dat werd beloond. We zagen er allemaal meerdere springen. (Geen foto’s uiteraard)

De klapper was echter wat ons betreft was Helmcken Falls. Wat een indrukwekkende waterval. We hebben er in IJsland een hoop gezien, maar deze maakte wel indruk.

Hierna volgde Dawsons Falls nog, de Niagara van Wells Grey genoemd nog, maar daar waren we alledrie toch minder van onder de indruk. Inmiddels snakten we naar een duik in Dutch Lake.

En nu plannen maken voor morgen (niet veel want het wordt weer 33 graden) en wat drinken op de veranda. Het is echt heerlijk hier.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s